‘Poses’: expositie bij Reade

Naar aanleiding van de rubriek ‘Mijn Amsterdam’ waar ik in Het Parool over mijn favoriete plekken in de stad vertelde, werd ik gevraagd voor een tentoonstelling bij revalidatiekliniek Reade, aan de Overtoom; de plek waar ik ooit mijn oude karateleraar bezocht nadat hij een beroerte had gehad. Ik beschouw het als een eer om mijn werk aan de bezoekers, revalidanten en behandelaars te mogen tonen.

Speciaal voor deze expositie heb ik nieuw en al wat ouder werk gecombineerd.

De titel van de expositie is ‘Poses’, een term die ik ontleend heb aan een boek van Desmond Morris over beeldende kunst. Hieronder wat meer info:

Expositie Don Duyns: ‘poses’ 

De schilderijen en tekeningen van Don Duyns (Haarlem, 1967) komen tot stand vanuit een oprechte en niet aflatende verbazing over en fascinatie voor de Homo sapiens. In zijn werk – literair zowel als beeldend – toont Duyns menselijk gedrag. 

Tegen de klippen op een berg beklimmen. Op iemand wachten die wellicht nooit arriveert. Twee vrienden die elkaar treffen, maar niet weten waar ze hun handen moeten laten. Moeder en zoon in een ongemakkelijke omhelzing.

‘Poses’ biedt een liefdevolle en tegelijk scherpe blik op het beest dat mens heet, geplaatst in een vaak gestileerde, minimalistische omgeving.

De expositie zal te zien zijn van 4 oktober tot en met 12 januari.

TENTOONGESTELDE WERKEN:

SCHILDERIJEN

Klimmen/ dalen, dalen/ klimmen

Vrouw, wachtend met tas

Man met geit

Amsterdammers (man met vlindershirt)

WERKEN OP PAPIER

Village

Selfportrait with pink nose

Looking sideways

Samenkomst met reus

Lachende man

Zwembad

Moeder en zoon

Koppel, weglopend

Smurfin

Op de rug gezien

Houthakster

Blije blik

Echtpaar

Blaasvoetbal

Kwartet

De 5 bergen

Onder water

Onbeholpen ontmoeting

Halverwege


Zijwaarts kijkend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *